600 kroner for en frossen juleand. Ja, du læste rigtigt - det koster en økologisk and på godt fire kilo, der har løbet rundt på en dansk mark i 12-14 uger.
Men problemet er, at folk simpelthen ikke gider betale så meget for en and til julefrokosten. Og det betyder, at der nu er blevet markant færre danske ænder.
"Hvis forbrugerne ville købe flere, vil vi godt producere flere. Problemet er jo egentlig, at det er prisen, der gør det. Man kigger altid i tegnebogen, man kigger ikke så meget på produktet," siger Peter Nielsen, der driver en gård med fritgående, økologiske ænder ved Farsø.
Peter Nielsen producerer små 20.000 ænder om året - det er over halvdelen af alle de ænder, der bliver slagtet i Danmark.
Tallene er ret vilde: I 2017 blev der ifølge Landbrug og Fødevarer slagtet næsten 600.000 ænder i Danmark. I 2024 var det tal faldet til under 40.000. Det er et kæmpe fald!
"Det er bare dyrt at producere i Danmark," forklarer Peter Nielsen om, hvorfor priserne er så høje.