De 28 kommunale køkkener i Kerteminde Kommune har taget en seriøs grøn drejning - og resultatet er vildt imponerende.

På bare to år har de hævet andelen af økologiske varer fra 10 til hele 43 procent. Samtidig har de smidt 13 tons mindre mad ud om året. Det er mad, der normalt ville ende i skraldespanden!

Men hvordan har de gjort det? Personalet har været kreative og tænkt nyt. De bruger andre proteinkilder end kød, genbruger grøntsager til lækre pålægssalater og laver deres egne syltetøjer. Smart, ikke?

Det fede ved det hele er, at det ikke har kostet kommunen en eneste krone ekstra at blive så meget grønnere.

Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) er helt vild med resultatet: "Her vinder både vores børn og ældre, og samtidig er der skabt et styrket fællesskab i køkkenerne," siger han.

Så næste gang du hører, at det er for dyrt at spise økologisk og klimavenligt, kan du bare pege på Kerteminde. De har bevist, at det sagtens kan lade sig gøre - man skal bare tænke kreativt.